top of page
Screen Shot 2021-01-21 at 20.19.10.png

Styrelsen

Wiksten, Marcus[4665].jpg

Marcus Wiksten

Styrelseordförande

Marcus är en erfaren entreprenör och säljproffs med tre startups under bältet. Marcus har arbetat i små företag  och stora företag inom försäljning och chefsansvar. För närvarande arbetar Marcus som försäljningschef för Magnet Systems som är mjukvarugrenen till det japanska börsnoterade TOPCON Corporation. Förutom att arbeta i styrelsen för ABC hjälper Marcus även till med sälj- och projektledningsutbildningar för ABC-konsulterna.

Screen Shot 2021-03-26 at 17.01.49.png

Tom Lahti

Styrelsemedlem

Tom är docent vid Handelshögskolan i Hanken och är ansvarig för kursen Academic Business Consulting. Hans specialområde är Entreprenörskap. Han har varit knuten till arbets- och näringsministeriet, Finlands regering; Finnvera Oy; och Nordea tidigare. 

.png

Kenneth Salonius

Styrelsemedlem

Kenneth är tidigare konsult för Academic Business Consulting Oy. Han är medgrundare av Vertical Accelerator och HealthSPA. Han har två beviljade patent på sitt namn. Han har en M.Sc. Examen från Hanken. 

Screen Shot 2021-03-26 at 17.02.05.png

Hanna Kauppi

Styrelsemedlem

Hanna är tidigare VD för Academic Business Consulting Ab. För tillfället jobbar hon som Manager på Accenture Strategy, där hennes fokus ligger på internationella projekt inom teknologisk strategi och digital transformation. Hon har tagit magisterexamen i internationell ledning och marknadsföring vid Hanken. 

Hdahlman_EDB.jpg

Henrik Dahlman

Styrelsemedlem

Henrik är tidigare VD för Academic Business Consulting Ab. Han har även arbetat som konsult på ett konsultföretag som utfört pro bono-arbete för ideella organisationer, där han senare var ledamot i styrelsen. För tillfället är han managementkonsult i Capgemini Invent och arbetar i internationella projekt över hela världen. 

selma lumio abc website.jpg

Selma Lumio

Styrelsemedlem

Selma är tidigare konsult för Academic Business Consulting Oy. Hon är magisterstuderande på Hanken med entreprenörskap som huvudämne. I styrelsen representerar hon en av ägarna, Svenska ekonomie studenters stiftelse.

Laura-Myllykoski-ABC-Board-Member.jpg

Laura Myllykoski

Styrelsemedlem

Laura är tidigare VD för Academic Business Consulting Ab. Hon är specialiserad på att hjälpa företag att växa med digital marknadsföring. Hon har arbetat med olika globala företag i olika branscher och är för närvarande Agency Director på marknadsföringsbyrån Trickle.

Wille websida_edited.jpg

Carl-Wilhelm Cronstedt

Styrelsemedlem

Carl-Wilhelm är tidigare VD för Academic Business Consulting Ab. Han är specialiserad på konsumentvaror och digital försäljning. Han har arbetserfarenhet från både Nike och Unilever, där han för tillfället jobbar som Global Lead för två digitala kanaler.

Niklas.jpg

Niklas Green

Styrelsemedlem

Niklas är tidigare CFO för Academic Business Consulting. Idag är han projektledare på Invesdor Ltd. med internationell erfarenhet från två kontinenter som arbetar med att forma framtiden för finansbranschen genom att decentralisera finansierings- och investeringsmöjligheter. Niklas expertis omfattar projektledning, affärsutveckling, dataanalys och tolkning samt fördjupad förståelse för beteendeekonomi. Niklas tycker om att generera nya idéer och ta fram genomförbara lösningar på brett relevanta problem. Niklas kollegor beskriver Niklas som en driven, påhittig individ som förblir lugn och upprätthåller en positiv, proaktiv attityd i alla situationer. 

 

Niklas bakgrund är inom managementkonsulting med erfarenhet framför allt från strategi och marknadsinträde. Niklas är också medgrundare på NGO Sustory – Sustainability Story.

Screen Shot 2021-01-21 at 20.19.10.png
Screen Shot 2021-01-21 at 20.19.10.png
Screen Shot 2021-01-21 at 20.19.10.png
bottom of page